OK


NAV online adatszolgáltatás
2020.01.17.

Nyomtatható verzió  

2020. július 1. fontos változást hoz az online számlajelentésben, mivel a 2007. évi CXXVII. törvény módosítása eltöröli a jelenlegi 100 000 forintos jelentési értékhatárt. Ez azt eredményezi, hogy az összes, belföldi adóalanyok közötti ügyletről adatot kell szolgáltatni, függetlenül az áfa összegétől.

FELHÍVJUK A FIGYELMÜKET, hogy az Egészségpénztár nem minősül belföldi adóalanynak. Ezért az adatszolgáltatási kötelezettség az Egészségpénztár részére kiállított számlákra nem vonatkozik.

A kormányzati tervek közt szerepel, hogy 2021. január 1-től már a magánszemélyek részére kiállított számlákról is adatot kell majd szolgáltatni.

Az adatszolgáltatási kötelezettség teljesítése extra adminisztrációt jelent a vállalkozások számára, mert a számla adatokat általában 5 napon belül kötelező feltölteni a NAV rendszerébe. Kézi számlatömb használata vagy online összekötéssel nem rendelkező számlázó esetén ezt manuálisan, számlánként kell megtenni. Ennek hátránya, hogy nagyon időigényes feladat.

A Generali Egészségpénztár online számlázójával azonban teljesen automatizálható az online adatszolgáltatási kötelezettség. A rendszer monitorozza a számlákat, és az aktuális jogszabályok szerint érintett bizonylatokat azonnal be is küldi az adóhatóság részére. A többi számlázó programhoz képest plusz szolgáltatásként a program biztosítja az egészségpénztári számlák online továbbítását az Egészségpénztárak felé.

Amennyiben Ön még nem rendelkezik az online számla jelentésre alkalmas szoftverrel, kérje tájékoztatónkat!

Írjon nekünk!

szamla@generalikartya.hu<< Vissza a főoldalra
Új szolgáltatók

129. sz Herbária szaküzlet

Gyerek Bazár

LOL Optika

Irinyi János Gyógyszertár Fiókgyógyszertára

Irinyi János Gyógyszertár

544. sz. Vision Express Optikai Szaküzlet

Globe Medical Center

Herbária 188. sz. üzlet

Herbária 163. sz. üzlet

Herbária 180. sz. üzlet

Partnereink