OK


NAV online adatszolgáltatás
2020.06.12.

Nyomtatható verzió  

Tisztelt Partnerünk!

Ezúton szeretnénk felhívni a figyelmét valamennyi szerződött partnerünknek egy fontos jogszabályváltozásra.

A 2007. évi CXXVII. törvény az általános forgalmi adóról 2020. július 1-jétől hatályba lépő módosítása alapján a belföldi adózók közötti ügyletekről kiállított valamennyi számláról adatszolgáltatást kell teljesíteni a NAV felé. A kötelezettség az egészségpénztár nevére kiállított számlákat is érinti.

Az adatszolgáltatási kötelezettség teljesítéséhez előfeltétel az adózó regisztrációja a NAV oldalán. A regisztráció és a felhasználó-kezelés működéséről szóló részletes leírás a https://onlineszamla.nav.gov.hu/regisztracio/start oldalon érhető el.

A Generali Egészség- és Önsegélyező Pénztár által üzemeltetett számlarendszerben (volt MediSmart rendszer) generált számlákról* a rendszer akkor fogja az adatokat a NAV felé online továbbítani, amennyiben az adózó (Generali Egészség- és Önsegélyező Pénztárral Elektronikus Számla Szolgáltatási szerződést kötött adóalany) a NAV regisztráció során - lehetőleg külön erre a célra létrehozott - egyik technikai felhasználó azonosítóit betölti a számlarendszerbe.

(*a Generali Egészség- és Önsegélyező Pénztár és az adózó közt megkötött és hatályos Elektronikus Számla Szolgáltatási szerződés alapján az elektronikusan felküldött számlaadatokból készített számlák)
 
Erre azért van szükség, mert a patikai pénztárgépes rendszer a számla kiállításhoz szükséges adatokat csak továbbítja, és a számla a Generali számlarendszerében készül el, ezért ezeket az adatokat szintén a Generali számlarendszerének kell feladni a NAV felé.

A NAV regisztráció során generált

• technikai felhasználó bejelentkezési név
• technikai felhasználó jelszó
• technikai felhasználóhoz tartozó tanúsítvány kulcs
• technikai felhasználóhoz tartozó cserekulcs

a Generali Egészség- és Önsegélyező Pénztár számlarendszerébe az alábbi linkről elérhető online felületen kell betölteni.

https://gateway.generalikartya.hu/Gen.NavX.Register/

(Egy adóalanynak csak egyszer kell az adatokat betölteni akkor is, ha több telephelyet üzemeltet.)

Az adatok betöltésének sikerességét az alábbi linken tudják ellenőrizni:

https://gateway.generalikartya.hu/Gen.NavX.Register/Home/Check

FIGYELEM:

A regisztrációs adatok teljes körű megadásának a hiányában a számlák nem kerülnek automatikusan továbbításra a NAV felé. A Generali Egészség- és Önsegélyező Pénztár, mint számlarendszer üzemeltető az adatszolgáltatási kötelezettség teljesítéséhez szükséges adatok átadása hiányában az adatszolgáltatás elmulasztásáért semmiféle felelősséget nem vállal.

Tájékoztatjuk továbbá, hogy az Elektronikus Számla Szolgáltatási szerződés 1. sz. melléklete (ÁSZF) 2020.07.01-től kiegészül az online számla adatszolgáltatási kötelezettség szabályozásáról szóló résszel. A dokumentum letölthető erről a linkről:

http://www.generalikartya.hu/letoltheto.php?a=download&id=187

Amennyiben a sikeres NAV regisztrációt követően az adatok feltöltését is sikeresen elvégezi, úgy a Generali Egészség- és Önsegélyező Pénztár számlarendszerében generált számlákról a rendszer a kötelező adatok továbbítani fogja a NAV felé.<< Vissza a főoldalra
Új szolgáltatók

Globe Medical Center

Herbária 188. sz. üzlet

Herbária 163. sz. üzlet

Herbária 180. sz. üzlet

Herbária 45. sz. üzlet

Corvin Egészségközpont

Felsőörs Fiókgyógyszertár

Mozgás Klinika

Tagore Medical Center

Geomedical Egészségközpont

Partnereink