Vetri DMG – minden, amit a cica egészségéért tehetünk

Vetri DMG: Mit jelent a DMG?

Minden macska szülővel előfordulnak olyan helyzetek, amikor kedvencük megbetegszik. Ennek lehet a gyenge immunrendszer is az oka. A gazdi dolga gondoskodni kedvence megfelelő táplálásáról, immunrendszerének megfelelő működéséről, s így kedvencének boldogságáról is. Szerencsére ez ma már nem olyan nagy kihívás, mint amilyennek hangzik, hiszen rengeteg táplálékkiegészítő, vitamin. kapható macskák részére is. Gazdiként nekünk csak meg kell azt találnunk, amelyik a legjobban megfelel cicánk igényeinek. A Vetri DMG egy úgynevezett dimetilglicin (B16, DMG) egy aminosav származék, amelyet 1943-ban fedeztek, és 1974 óta forgalmazzák táplálékkiegészítőként. Ezt az előléptetést azzal érdemelte ki, hogy nagymértékben javítja az immunfunkciókat, elősegíti a neurológia funkciókat. Gyógyászati céllal nem csak embereknél, hanem állatoknál is alkalmazzák. Nemspecifikus immunstimulánsként és anyagcsere aktívátorként hivatkoznak rá, ugyanis javítja a teljesítőképességet, s csökkenti a tejsav felhalmozódást.

Vetri DMG: hogyan hat?

A Vetri DMG nem csak az immunhiányos állapot, a fertőző betegség elleni ellenállóképesség javítására, hanem a stresszhatások és azoknak következményeként kialakuló betegségek megelőzésében is hatásos. Ha nagyon specifikusak akarunk lenni, akkor a Vetri DMG anyagcserében betöltött szerepe arra irányul, hogy biztosítja az egy-és kétszénatomos molekulákat a sejteknek, szerepet játszik az S-adenozil-metionin (SAMe) kialakításában, és mindemellett az ezt követő transzmetilációs reakciókban is. De mindez az sok biokémiai fogalom átlagembernek nem sokat mond, ezért nézzük meg közelebbről, miről is van szó. A kompetens marketingesek szeretnek szakszavakkal dobálózni, s pontosan tudják, hogy ha elég szakmai jellegű a kampányszöveg, akkor senki se fogja megkérdőjelezni a termék hitelességét.

vetri-DMG-pic3

Macskánk étrendjében a megfelelő mennyiségű és minőségű fehérje legalább olyan fontos, mint a hús, állati eredetű zsiradék. A fehérjék aminosavakból épülnek fel, amelyeknek egy részét a cicák szervezete nem képes önállóan felépíteni. Ezeket az úgynevezett esszenciális, vagyis élethez feltétlenül szükséges, aminosavakat megfelelő mennyiségű és minőségű táplálékkal kell bevinni.  Ezért vannak előnybe azok a tápok, amelyek többféle fehérjefajtát tartalmaznak, de ha nem ez a helyzet, akkor az olyan készítmények, mint a Vetri DMG, kiegészíthetik az étrendet. Kölyök, illetve szoptató macskáknál kiemelten fontos a fehérjeszükséglet kielégítése.

A Vetri DMG aminosav étvágyfokozó hatású, s javítja az idős állatok vitalitását is. Fokozza a vér oxigén felvételét, s annak eljutását a szövetekhez, valamint elősegíti a fehérjeszintézist. Bizonyos esetekben teljesítményfokozóként is alkalmazzák emiatt. Csökkenti az izomfáradtságot, s nem utolsó sorban javítja a szívműködést is. Nem csak a jó egészségi állapot fenntartására, de a gyógyulás, regenerációs folyamatok támogatására is kiváló táplálékkiegészítő.

Vetri DMG: idős állatoknak is adható?

A szakemberek javasolják az idősebb állatok számára, mert fokozza a vérkeringést, szívműködést és a sejtlégzést, valamint májvédő funkciót is betölt, mint indirekt metil-donor. Tanulmányok szerint lassítja az öregedési folyamatokat, s így kedvencünk terhelhetőségét is javítja. Kimondottan ajánlják daganatellenes hatása miatt. Tumorok esetén a DMG növeli az egyes antitumor citokinek sejtbéli termelődését, s az áttétképződést is akadályozza. Az immunrendszerre gyakorolt pozitív hatása miatt segíti a szervezet harcát a daganattal szemben. További jótékony hatásairól a termékleírásban, a https://www.petnet.hu/termek/Vetri_Science_Vetri_DMG_Liquid_30ml-191-7150 oldalon is olvashatunk.

vetri-DMG-pic2

Vetri DMG: csak macskák kaphatják?

Nem. A táplálékkiegészítő népszerű a lótartók, kutyatartók körében is, de eltérő az adagolt mennyiség. Minden ehhez kapcsolódó információ megtalálható a termék leírásában. Az adagolás nagyon fontos, semmiképp se lépjük túl az előírt mennyiséget, mert azzal súlyos mellékhatásokat idézhetünk elő. A határérték alatt a kiegészítő jótékony hatású és ellenjavallata nem ismert.

Az utóbbi években közétett tanulmányok bebizonyították azt is, hogy a DMG pozitív hatása a galambok, más díszmadarak, kisrágcsálók esetében is jelentkezik. Ebben az esetben azonban az adagolásra még inkább figyelni kell. Mindössze 1 csepp/100 g testtömeg mennyiség adható nekik.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük