Kínai meztelen kutya, avagy az egzotikus kutyafajták

Kínai meztelen kutya tulajdonságai és az indok, hogy miért válasszuk az adott fajtát

Őszintén szólva valamilyen egészen furcsa és egyben úgy hiszem abszolút megmagyarázhatatlan indokból kifolyólag, valami elképesztően vonzódom az olyan jellegű egzotikus kutyafajtákhoz, melyek abszolút nem a mindennapokban velünk szembe jövő kutyák, hanem valami egészen különleges, sőt olykor különlegesen ronda kutyákról beszélünk. Mindig is rajongtam az egzotikumokért és úgy hiszem pontosan ezért keresem minden esetben az egzotikus állatokat is, mint például az egzotikus kutyafajtákat és hasonlókat. Pontosan ezek közé az abszolút nem mindennapi is és kissé egzotikus kutyák közé tartozik a kínai meztelen kutya is, mely igencsak különleges már csak a megjelenését illetően is, ugyanis garantáltan felismerjük már messziről az adott fajtát, hiszen legfőbb ismertető jele, hogy abszolút szőrtelen így tulajdonképpen olyasmi benyomást kelthet bennünk, mintha meztelen lenne. Ami még ennél is szórakoztatóbb, hogy a testének viszont némely teljesen indokolatlan területén megjelenik egy – egy szőrcsomó, mint például a feje tetején az úgynevezett „bóbita” mely, amely a fejet tetején helyezkedik el, és egészen a nyakáig leér. Szerintem elképesztően különleges külsőt kölcsönöz ez az igencsak egyedi tulajdonsága a kutyának. De természetesen nem csupán ez az egyetlen terület melyet szőr fed, ugyanis a testének további teljesen indokolatlan pontjain is található szőr, példának okáért található a farok és a lábak kétharmadán szőr, mely oly annyira egyedi külsőt kölcsönöz a kis kópénak, hogy tulajdonképpen mi is csak nevetni tudunk azon, hogy mennyire érdekes állatok találhatóak a föld kerekén.

kinai-meztelen-kutya-pic1

A kínai meztelen kutya külleme

Ami még ennél is humorosabb, hogy a lábán található kisebb mennyiségű szőrcsomó, tulajdonképpen ideális esetben zokni magasságig nő a szőr a lábakon, így valójában úgy néz ki, mintha zokni lenne a kis kutyus lábain, ami valljuk, be egészen irreális összképet sugároz az adott kutyusról. A kutyus kinézetén tovább haladva a szőr színe a standard szerint bármilyen színű lehet, de természetesen a leggyakoribb a barnás, fekete esetleg szürkés árnyalatok. Amit úgy gondolom, fontos megjegyezni, hogy a kínai kopasz kutya maximum 33 cm-es marmagassággal rendelkezik, tehát nem egy óriási kutya, inkább közepes méretűnek titulálnám. Amit még tudni érdemes róla, hogy az eredeti elképzelés az, hogy az adott kutyák olyan benyomást keltsenek, hogy elképesztően kecsesek, mondhatni sznob, úri kisugárzásuk van, kivéve a tenyésztik a „cobby” típust, melyek testalkatukból adódóan kissé erősebbek, vaskosabbak mondhatni masszívabb jószágok. De az átlagos kínai meztelen kutya nem ezt a testalkatot képviseli, hanem a kecses, kutyát. alapvetően hosszúkás kifejezetten szép pofikája van, mely igazán kedves benyomást kelt. Viszonylag különlegesebb távol ülő szemei vannak, melyek nagyon sötétek, és szinte már – már feketének hatnak. Ami még elképesztően megragadó a kinézetében, hogy nagyon feltűnően nagy fülei is vannak, amelyeket rendszeresen felállítva hord, kiváltképpen, ha valami olyasmit hall, mely megmozgatja a fantáziáját,

kinai-meztelen-kutya-pic2

A kínai meztelen kutya viselkedése

Amennyiben olyan jellegű kutyust szeretnénk, amely ragaszkodik a gazdijához, akkor feltétlenül jó választás kínai meztelen kutya, ugyanis az adott négylábú nagyon, de nagyon szereti a gazdáit! Úgy gondolom, hogy aki magához ragaszkodó kutyát szeretne, olyat mely folyamatos jelleggel keresi a kontaktust a gazdájával az mindenképpen nagyon jó választást hoz, ha a kínai meztelen kutyát válassza kutyusának, ugyanis egészen biztosan egy életre szóló barátot talál az adott kis állattal. A kínai meztelen kutya alapvetően egy nagyon figyelmes, érzékeny kutyus, mely annyira nagyon vágyódik az emberek törődésére, hogy tulajdonképpen a legengedelmesebb kutya faragható belőle, amennyiben elég törődést nyújtunk az ő számára. Alapvetően nagyon jól nevelten tud viselkedni, így egészen biztosan nem kell miatta semmilyen helyzetben sem szégyenkeznünk, nem fog minket kellemetlen helyzetbe hozni. Ezen felül úgy gondolom, hogy a kínai meztelen kutya abszolút vidám természetű kutyus, aki emellett játékos és könnyen kezelhető. Egyébként nagyon nagy előnye, hogy miután természetéből adódóan elképesztően kíváncsi, így nagyon-nagyon éber is így tulajdonképpen minden létező változást, mozgást azonnal érzékel, így egészen biztosak lehetünk benne, hogy azonnal figyelmeztetne minket bármily veszély esetén.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük