Az ittas vezetés ügyvédi segítséggel feldolgozva

Az ittas vezetés ügyvéddel: az ügymenet azért nem reménytelen

Ezúttal egy olyan történetet szeretnék megosztani veletek, amely sokkoló módon megváltoztatta az életemet, és amelyből mindenki tanulhat. Úgy emlékszem, mintha csak tegnap lett volna, amikor hibáztam és ittas állapotban vezettem. Az azóta eltelt idő alatt rengeteget tanultam, és a szívem mélyén megbántam ezt a felelőtlen döntést. Úgy érzem, hogy most itt az ideje, hogy megosszam veletek a tapasztalataimat és felhívjam a figyelmet arra, hogy soha ne kövessétek el ugyanezt a hibát. Másrészt, arról is szeretnék írni, hogy az ittas vezetés ügyvédi segítsége milyen sokat képes jelenteni az ember számára, és hogy miért is olyan jó döntés, ha az ember nem egyedül viszi végig az egész nehéz folyamatot, ami egy ilyen bonyolult üggyel jár. A családi, baráti és persze ügyvédi segítség nagyon sokat jelent az ember számára.

ittas vezetés ügyvéd2_1

Ezért volt szükség az ittas vezetés ügyvéddel való megoldására az én esetemben

Aznap este, amikor elkövettem az ittas vezetést, hatalmas hibát követtem el. Úgy gondoltam, hogy néhány ital nem befolyásolhatja a vezetési képességeimet, és hozzájárulhat a jókedvemhez. Azonban ez a téveszmém elrabolta tőlem a józan ítélőképességemet és a felelősségtudatomat. Nem gondoltam bele, hogy a saját és mások élete veszélybe kerülhet, és hát akkor még azzal a szabállyal sem voltam tisztában, hogy egyáltalán nem szabad alkoholt fogyasztani, ha az ember volán mögé szeretne ülni. Tudtam persze, hogy részegen vagy ittas állapotban nem szabad vezetni, de azt hittem, az alkohol hatása sokkal, de sokkal hamarabb elmúlik. Éppen ezért, amikor már jobban éreztem magam, akkor mentünk is haza, már hajnalodott, és szerettünk volna végre aludni egy kicsit, de sajnos arra nem került végül sor.

Az az éjszaka azonban minden megváltozott. Elvesztettem az uralmamat a járművön és elkövettem egy súlyos balesetet. Szerencsére senki sem sérült meg súlyosan, de az eset következményei mindmáig elkísérnek. A rendőrség letartóztatott, és a bíróság elé kerültem. Rájöttem, hogy nemcsak a saját életemet, hanem másokét is veszélyeztettem az ittas vezetéssel.

Az ittas vezetés miatt elkövetett hibámnak persze komoly következményei voltak. Elveszítettem a jogosítványomat, és hosszú ideig eltiltottak a járművezetéstől. Emellett jelentős pénzbírságot kaptam, ami anyagi terhet rótt rám. Azonban ezek a büntetések csak a jéghegy csúcsa voltak. Az igazi kihívás az volt, hogy megbirkózzak a lelkiismeretemmel és a bűntudattal, amelyek nem hagytak nyugodni. Hiszen a barátaim is a kocsiban ültek, és az ő életüket is kockázt attam. Szinte alig mertem ezek után a szemükbe nézni, és még az egyetemen is inkább elkerültem a társaságukat, mert úgy gondoltam, hogy titkon biztos neheztelnek rám a történtek miatt, vagy egyenesen utálnak a tetteim okán.

Mindenesetre, az ittas vezetés következtében szembenéztem azzal a ténnyel, hogy hatalmas szerencsém volt, hogy senki sem sérült meg komolyan, még ha az ittas vezetés ügyvéd közbenjárásával nem is járt akkora következményekkel, ez azért fontos tény. Az általam okozott károk, legyenek azok anyagi vagy lelki, soha nem helyettesíthetők. Azóta nagyon figyelek arra, hogy mit hogyan teszek. Még nem vezethetek, de ez az eset az életem számos további részére is erősen kihatott, és ezért igazából még szinte köszönettel is tartozom a sorsnak, hogy nem valami nagyobb, valami komolyabb kapcsán kellett megtanulnom a leckét. 

Az ittas vezetés ügyvéddel: ebben kaptam segítséget

Az ittas vezetés súlyos probléma, amely nem csak az érintett személyt, hanem az egész közösséget is veszélyezteti. Ezért az ittas vezetés ügyvédi segítsége tényleg inkább csak egy enyhítő körülmény, nem pedig a felelősség alól való menekvés. Azt azonban fontos mindenképpen tisztázni, hogy valóban bűnös az ember, én is az voltam, és felesleges is lenne ezt tagadni. Ezért nem is fogom. 

ittas vezetés ügyvéd2_3

Ez az élmény hatalmas lecke volt az életemben, amiből sokat tanultam. A felelősségvállalás elengedhetetlen a volán mögött. Semmilyen mennyiségű alkohol nem elfogadható, és mindig alternatív megoldást kell találni a vezetés helyett, ezt az ittas vezetés ügyvédi besegítése nélkül is tudtam már, de azért az is biztos, hogy az ember még nagyon sok segítséget kaphat jogi személytől, még erről akartam mesélni egy kicsit.

Az ittas vezetés ügyvédje részletes jogi tanácsokat és tájékoztatást nyújt a helyzettel kapcsolatban. Én például nem is tudtam korábban, hogy ilyen sok szabály és következmény van. Mondjuk akkor nem is történt volna meg a baleset.

Ezután egy fontos lépcső volt mindenképpen a védelem kidolgozása, amit teljesen ő irányított. Az ittas vezetés ügyvéd jelenléte nélkül szerintem ezen a ponton bukik el általában, meg azért is, mert az ő jelenléte eleve egy biztos pont, egy jó dolog, a rendőrök is látják így, hogy az ember komolyan gondolja az ügyét. Az ügyvéd emellett képes lehet tárgyalni az ügyészséggel, hogy olyan megállapodást érjenek el, amely kedvezőbb következményekkel járhat. Ez lehet például a vád meghatározásának enyhítése, az összegszerű bírság csökkentése. Nekem így például egy teljes évvel kevesebb eltiltásom van, bár szerintem még azután sem nagyon fogok a volán mögé ülni. Mindenesetre, az ittas vezetés ügyvéd segítsége nélkül aligha valósulhatott volna meg.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük