Munkásszállások a fővárosban

Munkásszállás Budapest városában

Magyarországon 2007 óta működik egy cég, amelynek neve Staff House. Ebben a több mint tíz évben az ország piacvezetői lettek közösségi szálláshelyek fenntartásában. Lényegük, hogy biztosítva legyen munkásszállás Budapest, és jelenleg még kilenc város dolgozóinak.

Partnereik gyárak, üzemek és munkakölcsönző irodák, melyeket a cég mentesíteni kíván a dolgozók elszállásolásának terhétől. Távoli céljuk egy olyan vállalat, amely Magyarország határain túlra is kiterjed.

Eddig tíz városban összesen 19 ingatlant üzemeltetnek. Győrben öt hely működik, Budapesten három épületet használnak e célból. Szombathelyen, Kecskeméten és Mosonmagyaróváron két-két szállás üzemel, Kaposvár, Veszprém, Törökbálint, Bábolna és Martonvásár pedig egy-egy ilyen hellyel büszkélkedhet. Ezek 2300-5100 Ft/éj árfolyamon vannak, és természetesen házirend betartása is kötelező a lakóknak. Semmivel sem több, mint egy sima házirend, egyszerűen csak az épület rendeltetésszerű használatát és a társas együttélés normáinak betartását kérik. Hetente ellenőrzik a szobák állapotát, a rongálásért a lakó anyagi felelősséggel tartozik.

munkasszallas_pic3

Munkásszállás Újbudán

A Ventura Hotel nevű munkásszállás Budapest budai oldalán található, a Fehérvári út 179. szám alatt. Megközelítése egyszerű mind kocsival, mind tömegközlekedéssel. Előbbi esetén ingyen parkoló biztosított, utóbbinál pedig villamosok, buszok és éjszakai járat is a közelben haladnak el, illetve Újbuda városközpont sincs túl messze, ahol jár a 3-as metró. 

Bejárható távolságon belül vannak élelmiszerüzletek, gyógyszertár, benzinkút, illetve bevásárlóközpont is. A környék aránylag csendes, ahhoz mérten, hogy ez a munkásszállás Budapest egyik forgalmasabb útján található.

Itt a munkások 5.000 Ft/éj összegért cserébe szállhatnak meg. A szobákban kettő, három, négy ágy lehet, de mindegyik saját fürdőszobával rendelkezik. (Vidéki munkásszállások esetében valahol csak szintenként van férfi és női toalett, illetve fürdőhelyiség.) Emellett fel vannak szerelve hűtővel, televízióval, ággyal, asztallal, székekkel, ruhásszekrénnyel, valamint a beköltözők kapnak ágyneműt és ágyruhahuzatot is. A házirendben külön kérik, hogy saját elektromos fogyasztókat ne hozzanak magukkal, maximum laptopot, tabletet, telefont, és kisebb szórakoztatóelektronikai berendezéseket. Konyha és mosógépek közös használatú helyiségben biztosítottak mindenki számára. Ingyen WiFi-szolgáltatás van az épületben.

Munkásszállás Csepelen

A Botel Hotel Csepel-Szabótelepen található, a Gubacsi híd mellett, a Parti sétányon, Budapest egyik legszebb részén, egy Duna-mellékágnál, festői környezetben. Mivel természetvédelmi területnek minősül, sok a zöld, fás, parkosított rész, illetve a folyópart is kellemes időtöltést biztosít az ott élőknek.

Tömegközlekedés szempontjából is igen előnyös helyen van. Buszok és egy éjszakai járat is közel vannak az épülethez, és a H7-es hév is rövid sétával elérhető. Az autóval érkezőknek ingyenes parkolás biztosított. Pár perces távolságon belül boltok, benzinkút, több parkos rész is található, valamint a híres csepeli piac sincs messze.

A szobák 5.000 Ft/éj áron érhetők el. Két ágy, asztal, székek, hűtő, ruhásszekrény TV és saját fürdőszoba tartozik mindegyikhez, és az érkezők kapnak ágyneműt és ágyruhahuzatot. A konyha és a mosógépek közös használatúak, de bármikor elérhetőek. Itt is kérik, hogy saját elektromos fogyasztókat ne hozzanak magukkal, csak legfeljebb laptop méretű szórakoztatóelektronikai berendezéseket, töltőkábeleket. Az ingyenes WiFi-szolgáltatás szintén biztosított a munkásszállás területén.

munkasszallas_pic2

Mint a többi munkásszállás Budapest területén, ez is kéri az épület rendeltetésszerű használatát, az okozott anyagi károkat az elkövető köteles megtéríteni. A szobákban engedélyezett a díszítés, de csak olyan, amely a falat, a festést nem károsítja.

Munkásszállás Kelenföldön

A Griff 2. Kelenföld vasútállomástól pár perc sétára található, a Bartók Béla út 152. szám alatt. Így a tömegközlekedési lehetőségek igen kiterjedtek, vonatok, távolsági buszok könnyedén elérhetőek. Arra jár még a 1-es, 19-es és 49-es villamos is, valamint a vasútállomás alól indul a 4-es metró.

A környék csendes, bár Budapest egyik legforgalmas helyéről beszélünk. A közelben több élelmiszerüzlet, gyógyszertár, drogéria is található, illetve a nemrég épült Etele Pláza is néhány perc sétára van.

A szobák kétágyasak, saját fürdővel. Szintén asztallal, székekkel, szekrénnyel, hűtővel és televízióval vannak felszerelve, ágyneműt és ágyruhahuzatokat kapnak a beköltözők. A konyha és a mosógépek közös használatúak. Saját, laptopnál nagyobb elektromos fogyasztók nem vihetők be, és a falak, bútorok, szobák épségéért a lakók anyagi felelősséggel tartoznak. WiFi és ingyenes parkolás itt is biztosított. Mindez pedig 5.100 Ft/éj áron érhető el.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük