Hűtős furgonnal virágkiállításra?

A hűtős furgon felhasználási módja, amire nem is gondoltál volna!

A hűtős furgon bizonyára mindenki számára ismerős jármű. Gyakran látjuk az utakon, talán mi magunk is igénybe vettük már. Így szállítanak bizonyos élelmiszereket, amelyek nem tartósan eltárolhatók. Ilyenek például a húsok, amelyek nem csak hűtést, de kifejezetten fagyasztást igényelnek. Másik nagy termékcsoportja ennek a szállítmányozási rétegnek pedig a zöldségek és gyümölcsök elszállítása. Hiszen sok gyümölcs akár kontinenseken át utazik ide hozzánk, és mindegyiknek megvan a maga igénye a hőmérsékletre, ami mellett nem fog megromlani, még mielőtt árusítani kezdhetnék a boltok, vagy felhasználhatnák éttermek. Nem csak anyagi haszna van azonban a hűtős furgonoknak, hanem egészségügyi szempontból is kifejezetten fontos szerepük van. Elvégre számos termék, főleg a tejtermékek és a tojás könnyen meg tud romlani, elszaporodhatnak a hőn a baktériumok, és veszélyes lesz megenni őket. Ezt egyetlen élelmiszerlánc vagy étterem sem engedheti meg magának. Azonban most nem ez a fő téma, azonban a hűtős furgon szempontjából mindenképpen érdemesnek találtam leszögezni ezt a néhány fontos dolgot.

hűtős furgon1_3

A hűtős furgon mint virágszállító eszköz

Minek a virágokat hűteni? Kérdezheti néhány laikus, aki kevésbé ismeri a virágokat. Azonban a helyzet az, hogy főleg a vágott virágokat valahogyan életben kell tartani. Amikor egy kiállításról van szó, akkor különböző praktikákat szoktunk kipróbálni, hogyan érdemes elintézni a virágok megnyírását, kötözését és formázását. Ez növényfajonként teljesen eltérő lehet, azonban ennek kitapasztalása nagyot lendíthet az üzleten. Minél szebbek és sikeresebbek ezek a kiállítások, annál több további lehetőséget kaphatunk. És mi kell a növényeknek? Víz és napfény. Ez persze csak akkor igaz, hogyha nem júliusi hőség van, a Nap nem tikkasztóan süt alá, kiszárítva, elkókasztva ezzel a növényeket. Többször ezért inkább valamilyen hűtős megoldást alkalmazunk.

Milyen hőmérsékleten használjuk a hűtős furgont növények esetében?

Szintén nagyon eltérő lehet az egyes növényfajok tekintetében erre a kérdésre a válasz. Azonban természetesen a hűtős furgont nem fogjuk túl hidegre állítani. A növényeknél nem a hűtés a lényeg, hanem az állandó hőmérséklet megtartása, amelyen kellemesen tudnak utazni azok. Ez lehet, hogy a kinti időhöz képest csupán egyetlen fokkal alacsonyabb, azonban a virágokat a zárt térben nem éri semmilyen nagyobb széllökés. Természetesen az elhelyezésnél is ügyelnünk kell arra, hogy ne boruljanak fel a növények, ami komoly sérülést okozhatna esetükben. Azonban a hűtős furgonban még ezt is könnyedén meg lehet oldani.

Mire kell tehát összeségében a hűtős furgon a virágokhoz?

A hűtős furgon egy olyan helyet kínál, amelyben könnyedén és biztonságosan elhelyezhetők a növények. Beállíthatunk rajta egy állandó hőmérsékletet, amelynek segítségével a növények kibírhatják az akár több órás utat. Nem süti őket a tűző Nap, nem esik rájuk az eső, és természetesen nem kell hidegben lenniük, csupán egy adott hőmérsékletet beállíthatunk a számukra. Különösen a vágott virágok esetében előnyös az ilyen szállítási módszer. A növények továbbá sokszor hagynak maguk után rendetlenséget, a hűtős furgon belsejét azonban nagyon egyszerű kitakarítani, így ezzel sem lesz problémánk, elég felmosni azt, és már készen is vagyunk.

hűtős furgon1_2

Ha nincs saját hűtős furgonunk…

akkor tudunk bérelni! Miért is lenne bárkinek saját hűtős furgonja, hogyha nem kifejezetten a szakmában dolgozik? Azonban ma már könnyedén bérelhetünk bármilyen járművet akár néhány kattintással is. Ha egyetlen napra szeretnénk egy hűtőautót bérelni, azt is nyugodtan megtehetjük, de akár tartós megoldásként is szolgálhat bizonyos vállalkozások számára. Remek lehetőség ez, hiszen az ember különleges járműveket nem tart otthon, sőt sokan még személygépkocsit is inkább bérelnek. Azonban egy kölcsönzőnél mindent megtalálunk, amire csak szükségünk lehet. Személy szerint nagyon örülök annak, hogy rátaláltam erre a lehetőségre, mert így tudom, hogy bármi is jön az életben, mindig lesz egy biztos szállítóeszköz, ami a segítségemre lesz. Lehet szó itt költözésről, építkezéshez az alapanyagok elszállításáról, vagy csak a lerobbant kocsim cseréjéről. Úgy gondolom tehát, hogy a bérlés mostanában a legjobb lehetőségek közé tartozik.

Ráadásul számos előnnyel is jár. Ezek közé tartozik például a karbantartás elkerülése. Nem kell folyton attól félnünk, hogy lerobban önhibánkon kívül a kocsi, és így akár több százezer forintos javításra is szükség lehet, ez a kölcsönzésnél ugyanis nem a saját pénztárcánkat terheli az összeg. Ami pedig a további költségeket illeti, szintén nem a mi dolgunk aggódni miatta. Számos előnye van tehát egy bérlésnek általánosságban is, de a járművek bérlésének különösen, így én azt mindenki számára csak ajánlani tudom, nekem nagyon bevált, ennek hála tudok tökéletes állapotban lévő virágokat bemutatni minden alkalommal, így másoknak is nagy segítséget nyújthat egy ilyen lehetőség.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük